Bara för att det ska gå enkelt att hitta receptet nästa gång tar jag det här också:
Moniques knäckebröd
200g solrosfrön
50g linfrön
50g sesamfrön
50g hackade pinjekärnor (kan även uteslutas men ger god smak)
4 msk fiberhusk
1 tsk salt
5dl vatten
Hacka pinjefröna lite grovt, blanda alla ingredienserna och låt stå i 10 min för att svälla. Bred ut på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
Skär rutor med kniv innan ugnen... sedan är det bara att bryta isär. Eller så skär man genast man tar ur ugnen. Grädda i 160°:ig ugn i ca. 1 tim 15 min, tills de är spröda.
Det tom ser jätteknaprigt ut! Snyggt!
SvaraRaderaKnapriga är de minsann! Man får vara försiktig när man brer på smöret! =)
SvaraRaderaDedär brukar jag åxå göra men jag brukar göra på bara en plåt så blir de tjockare och inte så spröda att de går sönder... men detdär är ju en smaksak hur man vill ha dem :)
SvaraRadera