Sidor

onsdag 30 maj 2012

Jamie Oliver räddar fläsket

Läs mera här.


Bara av en händelse råkade jag få på kanal 7 när Jamie Oliver lärde sig hur man mjölkar sperma från en galt. Okeeej, och på vilket sätt passar det in i min LCHF-blogg? Jo, för att Jamie ville visa hela vägen från "gristillverkningen" tills köttet låg på tallriken. Och det gjorde han! Jag missade lite i början men jag förstod sen att en massa kultingar hade blivit födda där också. Häftigt! Vi fick förstås också se hur grisarna blev kastrerade och fick svansen kuperad, allt utan bedövning. (Det här var 2008 i England och jag vet ju inte hur det är nu.) Så slaktades grisen och så hade Jamie köttet i studion och började tillreda mat. Ojoj så snålvattnet rann! Det var för fantastiska och enkla rätter han tillredde av riktigt griskött, och fläsk. Härligt!

Så sa han också något klokt när han kryddade köttet - "om kryddorna är gitarrackord så är olivoljan förstärkaren". Det är så sant som det är sagt det!

Jamie är min idol! Han vill ha ren mat utan extra tillsatsämnen och onödigheter, och han gör något åt det också!

Apropå tillsatsämnen hade vi en intressant diskussion på Facebook ikväll angående tillsatsämnet E330 (citronsyra) och pollenallergi. Läs själv här och här (Läs också kommentarerna under!)om hur pollenallergi kan lindras om man utesluter citronsyra ur maten!


Nu ska jag gå och lägga mej och drömma om Jamies fläsk.

6 kommentarer:

  1. Jaa å vad jag gillar Jamie :)

    Har hittat salmiaksalt på panduro, är det samma som ditt pulver tror du? det är ju som det salta utanpå tex djungelvrål
    http://www.pandurohobby.se/Katalog/90-Sla-in-Ge-bort/9010-Godis/901015-Livsmedelsarom/1/290163-Smakamne-100-g-salmiaksalt

    ska kolla upp det nästa gång jag far till stan :)

    SvaraRadera
  2. Nej, det är inte samma. Jag såg någonstans att man kunde köpa både lakritsextrakt och salmiaksalt men minns inte var...
    Så här ser min burk ut: http://ekologistik.se/sortiment/produkt/5/lakritspulver

    SvaraRadera
  3. misstänkte att det inte skulle vara rätt, har inte köpt nåt än, jag tycker det ser exakt ut som lakritsrötter det som ligger bredvid på bilden...hmmm får forska vidare i detta :)

    valnötsbrödet blev en succe, maken har det som nr 1 av lchf bröd, inte så dåligt betyg ;)

    SvaraRadera
  4. Jamen visst är valnötsbrödet supergott! Alla har tyckt om det!

    SvaraRadera
  5. Please let me know if you're looking for a article writer for your site. You have some really good articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd really like to write some articles for your blog in exchange for a link back
    to mine. Please shoot me an e-mail if interested.

    Cheers!

    Here is my weblog; stretch mark creams

    SvaraRadera
  6. I drop a leave a response when I appreciate a post on a website or I have something to valuable to
    contribute to the conversation. Usually it is a result of the passion displayed in the article I browsed.
    And on this post "Jamie Oliver r�ddar fl�sket".

    I was moved enough to create a comment ;-) I actually do have a couple of questions for you if it's okay. Is it just me or does it seem like a few of the responses appear like they are written by brain dead people? :-P And, if you are posting at other online sites, I would like to keep up with you. Would you list the complete urls of all your communal pages like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

    Feel free to visit my website: www.best-article.com

    SvaraRadera