1 dl creme cheese eller Mascarpone
1 dl grädde
50 g osaltat smör
2 msk sukrin
2 tsk snabbkaffepulver
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1. Smält osten på mellanvärme och vispa ibland.
2. Lägg i kaffe, kakao, vanilj, sukrin och smöret och
låt detta smälta ned och vispa.
3. Häll i grädden och öka värmen, vispa så att allt blandar
sig väl och blir ordentligt varmt.
4. Häll upp i en liten låda/ form som du bottnar med bakplåtspapper,
ju mindre form desto högre kaka.
5. Ställ kallt i frysen minst ett par tre timmar.
6. Skär upp i bitar och servera.
Lite för mönstrat för hockey! |
Ikväll ser vi på ishockey-VM, stickar och smuttar på lite vin. Jag hejar stort på Finland förstås! ;) Kvällens match är mellan Finland och Vitryssland och ställningen just nu är 1-0! Är det konstigt att man stickar lite fel då...
Kul att ni gillade efterrätten för visst är den god! Här tittas det oxå på ishockey, fast inte jag då, inte riktigt mitt område:)) Men jag håller på Finland:)
SvaraRaderaDet gick ju bra för Finland i den matchen! Och jag stickade och rev upp... ;)
SvaraRaderaFast vi var utan kakao vid tillverkningen så det blev några bitar smält choklad istället! :) / Systron
SvaraRaderaOJojoj, denna måste man juh prova! jag älskar choklad, farligt gott!
SvaraRaderaFast väldigt mättande också så man äter inte för mycket av den.
SvaraRadera