Egentligen skulle jag baka solrosbrödet som fanns i senaste "LCHF-magasin" men såg att receptet var från lchfgourmet.se och måste förstås dit och titta och föll istället pladask för valnötsbrödet istället. Nu är brödet avsmakat och verkligen godkänt!
Valnötsbröd
12 stora ägg
50g smält smör
1,5 dl kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl fibrex flingor
2 dl valnötter
Vispa äggen poröst med elvisp och häll i det smälta smöret. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke, blanda sedan väl i smeten. Låt degen svälla minst 15 min.
Stjälp upp degen på bakbord, se till att fukta underlaget med vatten. Blöt händerna riktigt med vatten och forma degen till ett bröd.
Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper. Om du vill kan du dekorera brödet med några snitt.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.
Pudra brödet med lite kokosmjöl när det är klart!
Vad gott det ser ut... precis som "riktigt" bröd. :-)
SvaraRaderaDet här brödet måste jag testa! :)
SvaraRaderaHa en fin annadagpåsk!
//Lana
känner man smaken av kokosnötsmjölet???
SvaraRaderairene
Jätteroligt att du tycker om vårat recept:)
SvaraRaderaHade ingen aning om att Solrosbrödet skulle komma med i LCHF-magasinet, har inte själv köpt tidningen ännu så jag är lite nyfiken. Ska se till att komma iväg och handla den imorgon!!
Erika: Det gör ju det! Och det känns så också!
SvaraRaderaLana: Det ska du absolut! Tack, hoppas du också haft en fin annandagpåsk!
Iréne: Nej, inte när man använder det i den bruna papperspåsen, det smakar inte alls kokos det!
Annette: Jag hade med av brödet på knytkalas igår och kolhydratätarna tyckte också det var ett jättegott bröd! =)