Sidor

tisdag 27 mars 2012

Kycklingpaj och annat gott

Jag satt bara och bläddrade i kundtidningens receptbilaga och förvånas över att det finns så många recept jag kan använda! T.ex. det här kycklingpajreceptet. Själva pajbotten fixar man förstås själv av mandelmjöl, smör och riven ost. Och zucchinigratängen med getost! Det låter ju för bra för att vara sant! Och så blomkålspurén och grisrullader, det låter lite mer bekant men är säkert också värt att testa.

PAJ
100 g kallt smör
2 ½ dl mandelmjöl
1 dl riven ost
(en nypa salt)
2-3 msk kallt vatten

Blanda ihop allt utom vattnet i en mixer, matberedare eller bara en bunke och blanda för hand. Tillsätt vattnet lite åt gången så du ser när smeten är tillräckligt tjock. Tillsätt mera mandelmjöl om smeten är för tunn. Kladda ut smeten i en pajform och förgrädda 8-10 min. i 200 gradig ugn.

Klicka på bilden så får du recepten lite mer läsbara!

2 kommentarer: