I stekpannan |
Eftersom jag brukar tycka bäst om lite saltmat före plättarna tog jag en plätt med smör på som förrätt, och det var ju så gott! Plätten är tillräckligt hård för att man ska kunna bre på smöret.
Med smör på |
Så kom vi då till själva "huvudmålet" - plätt med hallon och grädde. Det var väldigt frasiga och goda plättar det här ska ni veta. De gick enkelt att flytta med bara handen från serveringsfat till tallrik.
Med hallon och vispad grädde |
Idag fanns några plättar kvar fast vi var två som åt oss mätta igår. Då tänkte jag "crèpes" och tog fram skinka och ost. Men när fyllningen var på var det helt omöjligt att rulla eller vika ihop plätten så det blev en slags varm smörgås istället. Mozzarellakulorna plockade jag upp från gårdagens sallad...
En med fyllning på |
Den fick så gratinera i ugnen en stund och så blev den så här fin! Och den var precis så god som den ser ut!
En varm....sak... |
Receptet på de "bästa pannkakorna", eller universalplättarna, kommer här också:
Plättar / Pannkakor
3 dl mandelmjöl
50 g kokosolja
4 ägg
2 dl mjölk
3 tsk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
Blanda mjöl, ägg och mjölk och vispa smeten klumpfri. Smält kokosoljan och häll i smeten. Rör i fiberhusk, vaniljpulver och salt. Stek varje pannkaka i hälften kokosolja och hälften smör i en liten stekpanna
Ha! jag har precis oxå trixat ihop ett inlägg om de bästa receptet på plättar ;) fast inte va det detta recept ;))
SvaraRaderajaja finns mååånga :)
O ja, det finns hur många recept som helst! Jag har förr också skrivit något inlägg om bästa plättreceptet... ;) Efter en tid tröttnar man ju på smaken och så hittar man ett nytt favoritrecept.
SvaraRaderaHär blev det kyckling paj först sen kokosmjöls plättar + vanliga åt gubben! Till efterrätt, med blåbär/hallon och grädde, mums!
SvaraRaderaJag tar överblivna plättar som tilltugg till kaffet dan eller fler dagar efter gärna med lite smör emellan.
Ååh, det låter mums det också! Nu kom jag på att jag vill ha kycklingpaj! ;)
SvaraRadera