Sidor

måndag 2 januari 2012

Enkelt och delikat


På fredagar brukar vi ha lite festligare mat, eller enklare, eller snabbmat. Men i fredags ville vi fira nyår lite i förskott med räksmörgås. Det ska vara rostat bröd med vitlökssmör, sallad, majonnäs, räkor och citronsaft. Visst ser det gott ut!

4 kommentarer:

  1. Ser jättemumsigt ut!! Jag gjorde nåt nytt till nyår, tonfiskgele eller pate vad man nu ska kalla den och den va jättegod och perfekt för oss lchf:are. Jag ska pröva med räkor och kallrökt lax med nångång. Du får gärna recept om du vill, bara att hojta till! :)

    SvaraRadera
  2. Åå, det låter också som en höjdare! Jag är nog intresserad av receptet! =)

    SvaraRadera
  3. Tonfisk gele
    2 burkar tonfisk
    2 dl gräddfil
    2 dl majonäs
    8 gelatinblad
    1,5 dl buljong,het
    örtsalt, citronpeppar,hackad dill etc

    Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten rör sen ut dem i buljongen så de smälter. Rör i hop resten av ingridienserna och i med buljong/gelatin, rör om. Häll opp i en silikon/jello form och låt stå mins 2 timmar men helst till följande dag. Dekorera med ägg klyftor räkor och dill.

    SvaraRadera
  4. Tack! Det där ska jag testa! =)

    SvaraRadera