På fredagar brukar vi ha lite festligare mat, eller enklare, eller snabbmat. Men i fredags ville vi fira nyår lite i förskott med räksmörgås. Det ska vara rostat bröd med vitlökssmör, sallad, majonnäs, räkor och citronsaft. Visst ser det gott ut!
Ser jättemumsigt ut!! Jag gjorde nåt nytt till nyår, tonfiskgele eller pate vad man nu ska kalla den och den va jättegod och perfekt för oss lchf:are. Jag ska pröva med räkor och kallrökt lax med nångång. Du får gärna recept om du vill, bara att hojta till! :)
Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten rör sen ut dem i buljongen så de smälter. Rör i hop resten av ingridienserna och i med buljong/gelatin, rör om. Häll opp i en silikon/jello form och låt stå mins 2 timmar men helst till följande dag. Dekorera med ägg klyftor räkor och dill.
Ser jättemumsigt ut!! Jag gjorde nåt nytt till nyår, tonfiskgele eller pate vad man nu ska kalla den och den va jättegod och perfekt för oss lchf:are. Jag ska pröva med räkor och kallrökt lax med nångång. Du får gärna recept om du vill, bara att hojta till! :)
SvaraRaderaÅå, det låter också som en höjdare! Jag är nog intresserad av receptet! =)
SvaraRaderaTonfisk gele
SvaraRadera2 burkar tonfisk
2 dl gräddfil
2 dl majonäs
8 gelatinblad
1,5 dl buljong,het
örtsalt, citronpeppar,hackad dill etc
Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten rör sen ut dem i buljongen så de smälter. Rör i hop resten av ingridienserna och i med buljong/gelatin, rör om. Häll opp i en silikon/jello form och låt stå mins 2 timmar men helst till följande dag. Dekorera med ägg klyftor räkor och dill.
Tack! Det där ska jag testa! =)
SvaraRadera