Jag använde mej av Anna Halléns plättrecept från boken "LCHF - husmanskost".
Sidor
▼
fredag 6 januari 2012
Det blev pannkaka av det
Idag kände jag att det var plättdags. Det är hur länge som helst sedan vi hade plättar med grädde och bär så abstinensbesvären var svåra. Det är ju egentligen sommarmat, men så här i halvtid passar det ju bra också.
Som ni ser av mina slarviga anteckningar är det här en stOr sats. Jag hade planerat att halvera den och det började bra, men när jag kom till husken hade jag glömt halveringen och smällde i hela dosen... Då var det bara att fylla på med heldos av resten också. Det ledde till att jag hade ca. 1 liter plättsmet... När jag hade stekt tillräckligt många övervägde jag de två alternativen 1) slänga smeten eller 2) frysa ner den. Jag valde helt otippat alternativ 3) göra en pannkaka! Jag hällde smeten i en bakplåtsklädd långpanna och gräddade i ca.200 grader tills jag tyckte det räckte. Kanske det tog 15 minuter eller så. Den blev ju inte den finaste pannkakan, men helt okej. Synd att jag inte var hungrig längre, men en bit gick lätt ner med grädde och några blåbär på. Med en lite mindre ugnsform borde pannkakan bli ganska lik "ålandspannkaka" som är lite krämig och tjock. Nu återstår bara vad jag ska göra med pannkakan då.... ;)
Ja så kan det gå! Känner igen mig rätt vad det är glömmer man att man halverar ellr utökar hi hi!
SvaraRaderaLa in tonfisk gele receptet under 2 jan inlägget! Hoppas du gillar det!?
Alla andra får också ta del av det :)
Bra att vi är fler med samma problem!
SvaraRaderaPannkakstårta?
SvaraRaderaJag tänkte tanken, men det blev nåt annat den här gången. =)
SvaraRadera