Sidor

söndag 4 december 2011

Glöggkoncentratet ni väntat på!!!

Nu är det här - receptet ni väntat på! Nu är det att börja koka och sila, och var försiktiga med sukrinet, eller vad ni använder som sötning! Det är inte meningen att det ska vara sött, bara kryddigt och gott! Lite sukrin kan ta bort den vassa udden av kryddorna så jag kommer nog att använda knappt en msk sukrin i min sats.

GLÖGGKONCENTRAT (à la syrran)
1 kanelstång
1 pomeransskal
2 msk kryddnejlikor
1 msk kryddpeppar
1 tsk kardemummakärnor
1 l vatten
ca. 1-3 msk sukrin

Sätt vatten, sötning och kryddor i en kastrull och låt koka 20 minuter. Låt lagen stå och dra över natten och sila nästa dag. När det är dags att glögga tar man helt enkelt ett gott vin, blandar i lite av koncentratet och värmer! Fast det kände ni förstås till! ;) 

I väntan på jul...

5 kommentarer:

  1. Hur mycket tar man eller hur långt räcker denna sats?

    SvaraRadera
  2. Det beror förstås på hur stark glögg man vill ha, men det är ju en liter vatten så nog räcker det rätt så länge. Jag har nog kastat bort lite av min sats varje år, men så är jag ingen glöggfantast heller...

    SvaraRadera
  3. Det ska prövas bara min flunsa ger med sig och jag får alla kryddor inhandlade :)

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket, ska prova det till helgen när vi ska åka till svärmor i huvudstaden :) de är "halv "lchf:are. så koka sej lite o ta med:)

    SvaraRadera
  5. Maja: Om inte glöggen hjälper mot flunssan förstås! ;)

    Dalkullan: Ja gör det, det är ju jätteenkelt att ta med lite åt sej! =)

    SvaraRadera