Lillajul 2009 |
Kålrot
4,6 g
|
Kålrot kokt
4,8 g
|
Kålrot kokt med salt
4,7 g
|
Kålrot kokt utan salt
4,7 g
|
Det betyder att jag avstått från kålrotslådan alldeles för många jular redan! Det betyder att jag kommer att tillreda en kålrotslåda i år! Jag ska inte äta den köpta varianten eftersom den innehåller både skorpsmulor och säkert något sött också, sirap t.ex., men en egen variant måste ju funka! Men för att fortsätta googlandet (Google is my middle name) så hittade jag redan en blogg med receptet! Finskt recept dessutom! Det kommer jag att testa till nästa helg då vi firar "lillajul" här i Finland! Det gäller alltså att stay tuned!
Bilden: Jag genomförde en kritisk granskning av bilden och konstaterar att där finns både potatis, sillsallad, mortos- och kålrotslåda, men bara för att det finns framme behöver man ju inte äta av det! ;)
Det var positivt att höra om kålroten! :) Kålrots låda har jag nog ätit till jul, min hemlagade utan skorpmjöl och med grädde. För det är en av de maträtter jag inte kan va utan till jul! :) Kollade receptet i den andra bloggen och undrar om inte 1 ägg behövs med? Har jag nog i så den tar i hop bättre lådan då det inte finns skorpmjöl i. Nu får vi njuta av kålrots låda till lilla jul!! (Med gott samvete)
SvaraRaderaJamen precis, ett ägg ska det säkert vara med också! Min mamma brukar blanda i 2 dl grädde i den vanliga köpta kålrotslådan när hon värmer den för att få den godare!
SvaraRaderaHärligt, nu ska det bli kålrotslåda hos oss i jul också:)
SvaraRaderaUnderbart med alla goda recept jag hittar här hos dig, speciellt glad är jag över alla goda brödrecept! Det är ju så otroligt gott med en smaskig macka sådär på kvällskvisten:)
Tack för det Margot! Alltid lika roligt att få positiv feedback! =) Det lustiga är att jag själv inte är speciellt förtjust i bröd, men när jag äter bröd ska det vara gott! Det är kvalitet, inte kvantitet, som gäller! =)
SvaraRadera