Sidor

onsdag 23 november 2011

Mamma Mia så gott!

Jag måste igen slå ett slag för LCHF-recept på Facebook. Det är så otroligt praktiskt och enkelt när det poppar upp förslag på maträtter. Som härom dagen när jag funderade på vad jag kunde hitta på för nytt att laga och så dök det upp framför mej - receptet på Broccoli- och bacongratäng med tre sorters ost. Nami, precis sånt som jag vill ha!

Idag kom jag till skott. Jag tillredde i stort enligt receptet men skippade buljongen eftersom den innehåller glutamat. Istället smorde jag formen med smör först, lämnade små smörklickar kvar också. Så tömde jag två påsar broccoli i formen (inte ormen som det står i receptet...), saltade och pepprade på, strödde ut hackad bacon, smulade på Aura-ost, riven Parmesan och vanlig gräddost, hällde på grädden och skjuts in i ugnen i ca.200 grader. Efter ca. 20-30 minuter var gratängen klar. Jag riktigt ojade mej när jag åt, det var så gott! Och tänk så praktiskt, grönsaker, proteiner och fett i ett! Det är ju som ett Kinder-ägg det, tre saker på samma gång! Fiffigt!

Så mycket gott på samma ställe måste bli bra!

Visst är den vackert gyllenbrun nu!

Sååå gott!

Och receptet skriver jag hit fast jag länkat också.

Broccoli- och bacongratäng med tre sorters ost
smör till ugnsformen
400 g djupfryst broccoli
salt och peppar
½ mögelost (jag använde Aura)
2 dl riven parmesan
2 dl riven gräddost
2-3 dl grädde
(1 ägg kan vispas ihop med grädden ifall man vill ha stanning)

Ovanför bilderna skrev jag hur jag gjorde!


LCHF-recept finns förstås på webben också, men där måste man ju leta fram recepten, de dyker inte upp annars...

4 kommentarer:

  1. Pofiber finns visst här, vid Prisma och Citymarket bland annat.
    H. Sanna

    SvaraRadera
  2. Jag har förstått det, men fast jag har tittat nu i en massa affärer har jag inte hittat, fast jag förstås inte letat på varken Prisma eller CM... =)

    SvaraRadera
  3. Ser mumsigt ut, tror jag ska pröva men byta ut bacon emot kalkon skinka. Det är bara så synd då jag inte kan äta gris... :(

    SvaraRadera
  4. Det går säkert hur bra som helst att byta ut mot kalkon! Det är ju i alla fall den rökta smaken som gäller!

    SvaraRadera