Dottern som varit hovsmakare på det mesta jag bakat, satte sig på cykeln och skulle trampa iväg hem och sa "du får nog börja baka de där cupcakesen". DET är ett bra betyg! :)
Så kommer förstås alternativ till frostingen:
Här är originalreceptet (som jag hittat på matklubben.se)
Cupcakes
75 g smör
100 g mörk choklad +70%
ca. ½ dl sukrin eller mindre
100 g mörk choklad +70%
ca. ½ dl sukrin eller mindre
2 ägg
½ st vaniljstång
Frosting:
150 g smör
0,5 dl sukrin
5 msk stark espresso
3 msk vispgrädde
½ st vaniljstång
½ st vaniljstång
Frosting:
150 g smör
0,5 dl sukrin
5 msk stark espresso
3 msk vispgrädde
½ st vaniljstång
Gör så här
Cake
Smält smöret i en kastrull med chokladen.
Vispa äggvitorna till maräng.
Vispa äggulorna med sukrinet och fröna från vaniljstången, poröst.
Blanda i smör/chokladblandningen i äggblandningen och vänd sedan ner försiktigt marängen i smeten.
Fyll muffinsformarna med smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 5 minuter.
Ta ut och låt kallna ordentligt
Frosting
Låt smöret stå i rumstemperatur och bli mjukt.
Vispa smöret och sukrinet ordentligt med elvisp.
Häll i vaniljfröna, espresson och grädde.
Vispa ordentligt i ca 5 minuter så att allt blandas väl.
Smält smöret i en kastrull med chokladen.
Vispa äggvitorna till maräng.
Vispa äggulorna med sukrinet och fröna från vaniljstången, poröst.
Blanda i smör/chokladblandningen i äggblandningen och vänd sedan ner försiktigt marängen i smeten.
Fyll muffinsformarna med smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 5 minuter.
Ta ut och låt kallna ordentligt
Frosting
Låt smöret stå i rumstemperatur och bli mjukt.
Vispa smöret och sukrinet ordentligt med elvisp.
Häll i vaniljfröna, espresson och grädde.
Vispa ordentligt i ca 5 minuter så att allt blandas väl.
Chokladfrosting
byt ut kaffet mot 50 g mörk, smält choklad
Citronfrosting
60 g mjukt smör
ca. ½ dl sukrin
1½ tsk vaniljpulver
saften från ½ citron
100 g Philadelphiaost
Vispa ihop smör, sukrin, vanilj och citronsaft. Rör sedan ner Philadelphiaosten. Det går lättare att spritsa frostingen om osten också hunnit bli lite varmare än kylskåpstemperatur!
Låter sååå gott! Måste testa i morgon !
SvaraRaderadessa ska nog provas! :) Tack för recepteT!
SvaraRaderaHur många ägg? :) Eller är jag bara super mega blind? Ska pröva detta nån dag bara jag hinner :) Låter jätte gott!
SvaraRaderaAmaryllis: Hoppas du inte blir besviken!
SvaraRaderaEmma: Var så god! =)
Daniela: Ooops! Där hade en liten ägglossning varit framme! Nu är receptet korrigerat! 2 ägg hade på något sätt blivit förlorade så du är inte alls blind! ;) Tack för observationen!