Sidor

lördag 5 mars 2011

Taco-ugnsomelett


Jag har haft taco-ugnsomeletten på menyn länge, men varje gång har jag justerat receptet och nu har jag hittat mitt rätta recept! Ursprungsreceptet tyckte jag var "vattnigt", och det är klart, det skulle ju vara 1½ dl vatten och 1½ dl grädde så då blir det ju vattnigt. Dessutom står det att man ska sätta lite riven ost ovanpå, men i min vokabulär finns inte "lite riven ost", utan riven ost har alltid doseringen mycket.
Numera gör jag så här istället:

Taco-ugnsomelett
400 g köttfärs (mest nöt med lite svin)
parmesanost
tomat
1 dl. grynost/keso (så fet som möjligt!)
4 ägg
3 dl grädde
lite salt
paprikapulver
ca. 4-5 dl riven ost

Bryn köttfärsen i smör. Krydda. Bred ut färsen i en ugnsform och strö parmesan över. Skär en tomat i mindre bitar och placera ut dem lite snyggt och strategiskt. Sprid ut grynosten. Blanda äggen och grädden. Salta lite och krydda med paprikapulver. Strö ut massor av riven ost ovanpå och grädda i ugnen, 225 grader ca.30 min
uter. Servera gärna med salsadip blandad i grekisk yoghurt. Tzatziki var också en höjdare att äta med!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar