Sidor

onsdag 22 december 2010

Jullimpa!

Jag var ju helt enkelt tvungen att testa med en jullimpa. Jag tog grundreceptet till syrrans bröd, dubblade satsen, kryddade med anis, fänkål och pomerans och gräddade i brödform. Limpan är väldigt snabblagad så du hinner nog baka än till julen!

Så här blev det nya receptet då:

Jullimpa
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
6 msk BakePro
1½ msk fiberhusk
1 tsk anis
1 tsk fänkål
½ tsk pomerans
4 ägg
4 dl riven ost

Krossa kryddorna. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner äggen. Låt stå och svälla en stund, t.ex. medan du river osten och ugnen blir varm. (Sätt på värmen i ugnen först nu så MÅSTE degen svälla en stund!) Blanda osten i smeten, rör om bra. Smörj en brödform med smör, klicka ut degen. Grädda i 175 gradig ugn ca.30 minuter.

Limpan är ju ljus eftersom den inte innehåller sirap eller farinsocker, men smaken påminner starkt om jullimpa. Sätt gärna lite mer kryddor om du vill ha stark kryddsmak.
Nu är jag rätt så mätt efter att ha provsmakat limpan. Tre gånger... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar