Jag har hunnit fundera på dem, pepparkakorna, men inte tagit itu med dem ännu när en annan LCHF:are länkade på Facebook till pepparkaksreceptet! Jag testade genast! Eftersom jag inte hade varken skrädmjöl, honung eller råsocker tog jag BakePro och sukrin. Första satsen såg likadan ut när jag tog dem ur ugnen som när jag satte in dem. Lite brunare bara. Inte bra. Dessutom var jag inte nöjd med smaken, så jag tillredde en sats till. Nu ändrade jag lite, minskade på mjöl och ökade kryddorna, så nu är jag rätt så nöjd! Men jag kommer säkert att "baka" en sats till ännu, bara för att försöka utveckla receptet. Och det bästa av allt - pepparkaka med blåmögelost smakade exakt så gott som jag kom ihåg!!!! Worth waiting for!
Här kommer det ändrade receptet: (originalet finns länkat här!)
LCHF-pepparkakor
100 g smör
3 krm kryddnejlika
3 krm kardemumma
3 krm kanel
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
2 tsk sukrin
2 msk BakePro
1 äggvita
en nypa salt
Smält smöret i en kastrull. Rör i kryddorna. Rör ner fiberhusk, BakePro och mandelmjöl. Låt stå en halvtimme så fiberhusken får svälla.
Vispa äggvitan hårt, blanda i lite salt. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten. Lägg klickar, stora som en valnöt, på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca. 9 min. Jättegoda med smör eller ost på!
Vart får man tag på fiberhusk, BakePro och sukrin?
SvaraRaderaJa just det ja, det kan ju vara bra att veta! Fiberhusk finns i vanliga mataffären på glutenfria hyllan. BakePro och Sukrin finns i Hälsokostaffären, t.ex. i Jeppis, eller så beställer man t.ex. från sokeriton.fi !
SvaraRaderaTusen tack! :) Beställde via sokeriton.fi! :) Men mandelmjöl finns kanske i vanlig affär?
SvaraRaderaMandelmjöl finns i alla affärer på samma ställe som mandelflarn, hackad mandel o.s.v., sen finns det stora påsar till betydligt lägre kilopris på Halpa Halli!
SvaraRaderaja men ja, det här underlättar ju en hel del. Hade funderat i lite samma banor för de jag provade baka föll bara sönder och smakade för mycket mandelmjöl. Lite grädde i kanske?
SvaraRaderaEventuellt lite grädde, vi får se vad jag hittar på nästa gång! ;)
SvaraRadera