Minns ni hur nybakat bröd smakade? Med smör på som smälter in i brödet... Mmmmmm.....
Nu är det möjligt igen! Tack vare min syster Gunilla! Hon är nämligen skicklig. Nu har hon blandat, testat, bakat, ändrat och bakat igen tills hon fått ihop ett helt fantastiskt bröd! Jag hade tidigare skrivit ett inlägg om ett gott formbröd som hon experimenterat fram, men nu har hon faktiskt överträffat sig själv! Hurra för lillasyster!!!
Jag väntar fortfarande på ett godkännande sms, att jag får publicera hennes recept, men jag tror nog att jag får det. Hon kan ju tänka som Pia med solrosknäckebrödet - att hon gör LCHF-världen en tjänst genom att dela med sig av receptet! Hurra för såna tankar!!!
Gunillas frallor (4-5 st)
1 dl mandelmjöl
3 msk BakePro (alt. inget mandelmjöl men 1½ dl BakePro!)
0,75 msk fiberhusk
2 ägg
2 dl riven ost
1 tsk bakpulver
Blanda ihop mandelmjöl och bakepro, rör i äggen och rör till en jämn smet. Låt svälla en stund, medan du river osten och ser på Idol eller något annat underhållande... Blanda i osten och bakpulvret, rör om, klicka ut i 4 - 5 små fina högar och grädda i 200 gradig varmluftsugn eller 225 gradig vanlig ugn, från att Idol börjar och till första reklampausen, alltså kanske 10 minuter.
Brödet är fantastiskt gott varmt, med smör på.....
Och bara för intresseklubbens anteckningar kan jag berätta att de här heter semlor i Finland! ;)
Och så fick jag sms:et jag väntade på och publicerar härmed receptet. Amen!
Tack för din trevliga LCHF-blog! Den har räddat mej ur knipan flera ggr då j behövt få ny inspiration i köket. Hälsa o tacka din syster också!
SvaraRaderaÅå tack...*ler smickrat o rodnar lätt*. Kan ju tillägga att brödet med fördel förvaras i kylskåp och är underbart gott att rosta...:P/Lillsyrran
SvaraRaderaÄntligen, äntligen har mitt Bake Pro som jag beställt kommit och nu kan jag baka detta bröd!!
SvaraRaderaKlart bästa LCHF-vänliga brödet hittills. Inget snack om den saken. Tack till dig och syrran!
SvaraRaderaBakade dessa till frukost imorse och tyckte de blev lite torra men för övrigt väldigt goda. Har du nga tips på hur man kan få dem saftigare?
SvaraRaderaRifess: Härligt! Tack så mycket! Jag hälsade syrran och hon var glad! =)
SvaraRaderaLillsyrran: Nu har jag test på att förvara brödet i brödlådan!
LillastoraMy: Grattis! =)
Chiliako: Tack!! Jag gillar också det här bäst!!
Annika: Oj! Mitt problem är att brödet är så saftigt att jag måste rosta det två gånger för att få det rostat! Men det KAN bero på äggstorleken. Jag använder ägg av storlek L, eller viktklass 63-73 g, så om du använder mindre ägg kan du testa med ett ägg till i smeten!
Får man fråga vartifrån du köper bakepro? eller kanske du beställer från svedala?
SvaraRaderaDet får man fråga! ;) Jag har köpt mitt Bakepro från olika webshopar, som sokeriton.fi och fitnesstukku.fi, men en kompis har köpt i Stockholm åt mej också nån gång. Det finns på hälsokostaffären också men är betydligt dyrare där. Den här sidan har du kanske nytta av: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=262999
SvaraRaderaPs. Jag ser att "Fitnessbutiken" är billigast, och det är nog detsamma som "fitnesstukku" här, för de har helt klart billigast!
SvaraRaderaEmma, nu fattar jag att du är från Finland, så då rekommenderar jag att du beställer från fitnesstukku.fi! Fast det är 7€ i frakt blir det ändå billigare! Dessutom kan du passa på att beställa sukrin också som är billagst där! =)
SvaraRaderaTack för ditt svar :) Jag har redan sukrin hemma, men för att vara helt ärlig så är jag inte så stor fan av det :)
SvaraRaderaFaktiskt använder jag det väldigt sällan också. Igår öppnade jag den påse jag köpte i januari och den borde räcka till hösten...
SvaraRaderaJag kopierade receptet, hoppas det är ok. Jag länkade naturligtvis till dig =)
SvaraRaderaJadå, det är okej det! =)
SvaraRaderafinns det något som motsvarar bakepro? som man alltså kunde använda istället för, när man inte bakar så ofta o känns "onödigt" att köpa en stor förpackning...
SvaraRaderaDet finns nog små förpackningar av BakePro! http://sockerfri.com/products.html?id=23/457
SvaraRaderaÅh så goda de här semlorna äe!!! 10+ :)
SvaraRaderaJa visst är de! =)
SvaraRaderaHej! hur många kolhydrater/st?
SvaraRaderaSka baka dessa...
H.linnis
Jag vet faktiskt inte alls hur många kolhydrater det är i det här brödet, jag räknar aldrig så, jag bara håller mej till livsmedel som har mindre än 5 kolhydrater/100g. =)
SvaraRadera