Men det var brödet... Min syster, som jag nämnt då och då, har experimenterat fram ett eget bröd-recept! Och kan ni tänka er, jag har det också! I fredags hade den samma systern ordnat en pizzakväll för några LCHF:are, och vi åt så vi trodde vi skulle spricka! En trerättersmiddag med pizza, det låter väl väldigt kolhydratstinnt??? Tur att det inte var det!
Förrätt: vitlöksbröd med kålsalladOch här kommer recepten då:
Huvudrätt: pizza
Efterrätt: kaffe och moussetårta
Bröd
4 dl riven ost
2 dl mandelmjöl
4 msk bakepro
1 ½ msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 ägg
(1 dl solrosfrön lade jag till när jag testade)
Blanda allt i matberedare och kladda ut på bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt. Grädda i 200 grader...en stund...kanske 10-15 min. Den här satsen räcker till 2 längder.
Vill du ha vitlöksbröd skär du sen upp brödet på längden (som hamburgerbröd) och brer på rejält med vitlökssmör och placerar massor av ostskivor på, sen gratinerar man i ugnen. Vill man så kan man sätta ihop brödet tillbaka innan man värmer det i ugnen. Så hade syrran gjort.
Jag lade hela satsen i en brödform så jag kan skiva och rost brödet!
Sen var det pizza. Där använde syrran samma pizzabottenmix som vi hade förra pizzakvällen, alltså den vi hade köpt från sokeriton.fi / sockerfri.com. Fyllningen var förstås en massa ost, tomatkross, skinka, tonfisk, räkor, kebabkött, pepperoni...
Och så - EFTERRÄTTEN... Chokladmoussetårta! Jag får nästan tårar i ögonen när jag tänker på den. Den var så god. Det var nog den godaste efterrätten jag har ätit någonsin! Receptet finns på matklubben.se, och dit har jag länkat så många gånger förr att ni antagligen är medlemmar redan allihopa... ;) Som sötning hade hon använt 1 msk sukrin, det var perfekt!
Ser ni hur gott det var!?!?!??!
Det ser väldigt gott ut!
SvaraRaderaDet där brödet...håller det några dagar i kylskåp under plastfolie? Hälsn. en Jeppisbo som inte äter strikt lchf , men försöker dra ner på kolhydraterna :) Svara gärna i min blogg om det finns tid :)
SvaraRaderaAbsolut! Jag hade bakat en "jullimpa" på ett liknande recept, och den sista biten har jag fortfarande i kylskåpet bara för att testa hur hållbart det är! Jag ska kika in i din blogg! :)
SvaraRadera