Sidor

onsdag 5 augusti 2009

GLASS!


Jag är inte den som dreglar efter glass, men det händer att jag drömmer om en glassportion, som idag. Jag såg vår enda blåbärsask i kylskåpet och bara måste få glass och blåbär. Eftersom vi köpte en glassmaskin på loppis häromåret var det bara att ta fram bunken ur frysen och blanda 3 äggulor, 3 dl grädde och ½ tsk vaniljpulver och köra ihop till glass! Blåbär är visserligen inte så LCHF:igt, men den korta stund på året det finns färska bär tycker jag att jag vill äta dem. Därför har jag ätit körsbär också de två senaste veckorna så jag börjat må illa... Det är så sura och goda körsbär att jag inte kunde sluta äta dem förrän jag fick ilningar i tänderna...

Har man ingen glassmaskin kan man följa anvisningarna på Biancas blogg.

3 kommentarer:

  1. Gör du glassen med vaniljstång blir den ännu godare!! ...eller med essens...pulvret ger den en konstig smak!
    Numera gör jag med hälften mjölk, för jag tycker den e allt för tung med bara grädde!//Systron i utlandi...

    SvaraRadera
  2. Ännu enklare är det att ta halvfrysta bär och röra ner i färdigvispad grädde. Testade häromdagen och det kändes glasslikt så det dög. :)

    SvaraRadera
  3. Systron: Ahhaaaa... Det där ska jag testa, alltså med lite mjölk och vaniljstång... =)
    Orange: Ja, det är ju hur enkelt som helst det! Ska testa den snabbvarianten också! =)

    SvaraRadera