Snabbaste GI-kålsoppan (4-6 portioner)
ca. 800 g vitkål
fett till stekning (smör eller olja)
1,2 l vatten
2 tärningar kött- eller grönsaksbuljong
några kryddpepparkorn och
några vitpepparkorn
1 lagerblad
sojasås
400 g (eller mera) sidfläsk
Gör så här
Strimla kålen. Bryn den lätt i den gryta eller kastrull som du vill koka soppan i. Häll på vattnet när kålen är lätt brynt. Tillsätt resten av ingredienserna. Jag köper färdigskivat sidfläsk som jag skär tvärsöver i 3 bitar, bryner lätt i stekpanna och blandar i soppan! Koka soppan i ca.15 minuter. Klart att ätas!
Nä du ... GI eller inte, nån kålsoppa går inte i mig. Det var min "hatmat" i skolan. (Näst efter ärtsoppan som jag kräktes upp direkt utanför matsalen när jag gick i tvåan)Minns ännu hur det stank kålsoppa när man gick in i huset för att traska trapporna upp till matsalen i högstadiet. *ryser*
SvaraRaderaNu fick jag en flashback från Normen... Din bror som spydde i klassen, första lektionen efter att han ätit...men var det blodkorv eller makaronilåda... Men samma procedur varje gång det var den maten! =) Behäver jag säga att jag inte tyckte om din bror de dagar vi hade makaronilåda eller om det var blodkorv... ;)
SvaraRaderaHåller med Yvonne, ingen kålsoppa kommer i min mage (och inte heller ärtsoppa för den delen) :)
SvaraRadera//Maria
Maria: Men så krantto ni är! :P
SvaraRaderaKanske det är som min lillpojk sa:"Ja sku no äta ärtsoppo bara int e sko vara na ärter tär"! ;)
Se där! Såna minnen som kan dyka upp efter ett recept på kålsoppa! Det där måste jag fråga honom om, han har alltid varit "lättspydd" i synnerhet i bilen :-)
SvaraRaderaAmetrin: Det var väl en flashbacksoppa! ;)
SvaraRaderaÄra vare kålsoppa :) Det är faktiskt en av mina favvosoppor...
SvaraRaderaMina smaklökar gillar enkla recept =))
Pia: Jaaa, det gör mina också! Och snabbt ska det gå att tillreda, ett perfekt recept helt enkelt! =)
SvaraRaderaDet här är definitivt något för mig. Tack för att du delar med dig!
SvaraRaderahelena_v: Klart man ska dela med sig ev ett jättebra recept! =) Hoppas det smakar!
SvaraRadera