tag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post987270401848149424..comments2023-07-17T17:22:37.540+03:00Comments on MITT AKVARIUM: BéarnaisesåsomanFisken Sveahttp://www.blogger.com/profile/13840589346198783401noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-90077838551854851972011-10-12T22:18:54.397+03:002011-10-12T22:18:54.397+03:00Oj, svår fråga för en amatörkock... Jag vet ju fak...Oj, svår fråga för en amatörkock... Jag vet ju faktiskt inte, men jag köpte fel vinäger en gång och använde fransk äppelvinäger istället och tyckte att det blev mycket mildare smak. Kanske du kan minska på vinägermängden annars?Fisken Sveahttps://www.blogger.com/profile/13840589346198783401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-52753175072657493692011-10-12T17:49:52.390+03:002011-10-12T17:49:52.390+03:00Hejsan!
Kokade just Béarnaisesåsen men en stickand...Hejsan!<br />Kokade just Béarnaisesåsen men en stickande smak kommer fram från vinägern. Kokade jag den för kort stund eller var det fel att använda vitvinsvinäger?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-12972688768833922612011-06-09T22:46:46.147+03:002011-06-09T22:46:46.147+03:00Där ser man, det är inte så noga hur man, det vikt...Där ser man, det är inte så noga hur man, det viktigaste är att man gör det! Och vilken lyxhustru du är som får en fluffig bea serverad!!! =)Fisken Sveahttps://www.blogger.com/profile/13840589346198783401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-3028471328474407032011-06-07T23:56:50.236+03:002011-06-07T23:56:50.236+03:00Simon gjorde sin allra första bea här om aftonen. ...Simon gjorde sin allra första bea här om aftonen. Trots att han försökte följa receptet (ur Vår Kokbok) så missade han sig lite, för han glömde att vattnet skulle vara VARMT i vattenbadet.. :D Hur som helst så vispade han med elvisp och såsen blev fantastiskt fluffig! Och tjocknade sedan när han bara ställde den rakt på plattan (under fortsatt hand-vispning). Den blev nästan som ett tjockt skum.:)Hennihttps://www.blogger.com/profile/10964637615771774658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-5724746927266844862011-06-07T20:01:04.161+03:002011-06-07T20:01:04.161+03:00Ååååhhh! Är det sant! Härligt! Jag har säkert ären...Ååååhhh! Är det sant! Härligt! Jag har säkert ärende dit jag också snart när sommartorget börjar! =) Tack för infon!Fisken Sveahttps://www.blogger.com/profile/13840589346198783401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-90314669782415375132011-06-07T16:32:01.689+03:002011-06-07T16:32:01.689+03:00Hej! vill minnas att du nämnt att makadamnötter sl...Hej! vill minnas att du nämnt att makadamnötter slutat säljas på Lidl, vilket j också konstaterat. Idag på snabbvisit i "Kokkelby" CM hittades dessa delikatessnötter å inhandlades för dyra pengar. "Den lille nöttefabrikken" stod det på påsen.rifesshttps://www.blogger.com/profile/01797382284539382301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-47431975667861319372011-06-04T23:10:46.783+03:002011-06-04T23:10:46.783+03:00Intressant! Tack för den versionen! =) Vispandet ä...Intressant! Tack för den versionen! =) Vispandet är bekant, jo... ;)<br />Jamen jaa, Lidl i Jakobstad hade också fått yoghurten, men sen när jag skulle köpa mer så var den slut... =( Men det betyder i alla fall att de borde få mer! =)Fisken Sveahttps://www.blogger.com/profile/13840589346198783401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-2908746908104955352011-06-04T14:39:06.194+03:002011-06-04T14:39:06.194+03:00Hemlagad bea är mums! Jag brukar använda mej av en...Hemlagad bea är mums! Jag brukar använda mej av en "fuskvariant" som jag hittat här på gp.se men tydligen finns det inte kvar längre.<br /><br />3 st äggulor <br /><br />2 msk färsk dragon (eller 2 tsk torkad) <br /><br />2 msk dragonvinäger <br /><br />200 g osaltat smör, skuret i 1 cm tärningar <br /><br />0,5 st citron <br /><br />1 kvist dragon, finhackad färsk <br /><br />Gör så här:<br /><br />1. Koka upp vatten i en kastrull och låt sjuda. Ställ en rostfri skål eller annat lämpligt kärl ovanpå, utan att den nuddar vattnet.<br /><br />2. Lägg i äggulor, finhackad färsk eller smulad torkad dragon och vinäger och börja vispa. Vispa hela tiden och lägg i smöret, lite i taget. Ha gärna en kastrull kallt vatten i beredskap intill, för om såsen ser ut att vilja skära sig är det bara att lyfta över skålen dit och kyla den lite. Sedan kan du sätta tillbaka den på värmen och fortsätt vispa med mer smör.<br /><br />Vispa, vispa, vispa, tills allt smör gått åt och såsen är riktigt tjock. Ställ skålen åt sidan och smaka av med pressad citron.<br /><br />Blir mums o går fort att laga. <br /><br />Förresten, var jag in via Lidl i Vasa i dag o såg att den underbara yoghurten fanns på nytt!!Ninanoreply@blogger.com