tag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post7611966221107811437..comments2023-07-17T17:22:37.540+03:00Comments on MITT AKVARIUM: Makaronilåda utan makaroner...Fisken Sveahttp://www.blogger.com/profile/13840589346198783401noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-84205228354826488942008-09-01T18:31:00.000+03:002008-09-01T18:31:00.000+03:00Linn: Jag tror nog att det kommer fler recept! ;)"...Linn: Jag tror nog att det kommer fler recept! ;)<BR/><BR/>"Anonym": Itt e ni nu så anonym int... :P <BR/>Sidu nu ere ju så, att om ja lagar bara LCHF-mat åt allihop så e ja jo utan mat ti ta me me ti arbejti! No lagar ja LCHF-mat åt all å, å no jildar di he mesta, men imillanåt jö ja sådé. He råddar jo til blodsåkri fö diabetikern i familjen å, som int e redo ti böri me na GI-variant, så he e enklari sådé! Åså ere jo jelten som it tror at an övälevä utan kolhydrater... Men ja lurar an... *fnissar*<BR/>Å hedé at mågen vila ha recepti, he e int na bevis på nanting he, he e bara smörasi he! ;)Fisken Sveahttps://www.blogger.com/profile/13840589346198783401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-30596666772382503252008-09-01T18:22:00.000+03:002008-09-01T18:22:00.000+03:00Men hödu fisken. Sku aldri fall åss in at laga ski...Men hödu fisken. Sku aldri fall åss in at laga skild maate åt ader. Noo e de ju vääl åv ti få bra å näringsrikti mat te å. Vaffö sku man vila ge åt ader he som man sjölv tykker e feil ti ita??. Vi åss får bååna å främand å mååga å ader löösörona sama mat som vi iter å allihopa tykker he är he bästa mat de fått :) Mååge too till å me recept.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-44509807681719571762008-09-01T16:27:00.000+03:002008-09-01T16:27:00.000+03:00LCHF:aren hemma hos mig gav nog lådan godkänt! Fle...LCHF:aren hemma hos mig gav nog lådan godkänt! Fler nyttiga recept, tack :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-25023244478150581612008-08-31T22:14:00.000+03:002008-08-31T22:14:00.000+03:00Ametrin: Härligt! Med de ingredienserna kan det in...Ametrin: Härligt! Med de ingredienserna kan det inte bli fel! :P<BR/><BR/>Mollalena: Jag har ännu inte vågat använda kokosfett att steka i, men det där lät ju helst underbart! Jag tycker ju om både kokosmjölk och garam masala! Nu blev jag hungrig... :PFisken Sveahttps://www.blogger.com/profile/13840589346198783401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-83491854092119400282008-08-31T21:16:00.000+03:002008-08-31T21:16:00.000+03:00Ha! Satt just och laddade för att skriva ett inläg...Ha! Satt just och laddade för att skriva ett inlägg med samma rubrik.<BR/>I mitt fall var jag tvungen att hitta på ett recept utan mjökprotein också.<BR/><BR/>Istället för grädde och ägg tog jag kokosmjölk och ägg. 1 ägg per dl kokosmjölk (i mitt fall sex ägg till drygt 6 dl kokosmjölk och 800 gram blandfärs). Kryddningen fick ju bli lite mera asiatisk pga kokossmaken och det funkade bra med garam masala, lökpulver, vitlök, rödlök, lite tomatpuré - för färgen - och blandfärsen stekt i kokosfett och lite ister (eftersom kokosfettet tog slut i förtid) tillsammans med en stor hackad röd lök. I botten av formen lade jag hälften av färs-löken och däremellan en påse tinad fryst blomkål och så resten av färs-löken ovanpå. På med ägg-kokosmjölken och överst två långa röda paprikor i ett snett randmönster. Lite för många kolhydrater men jag tar det, för att vi alla skulle kunna äta samma mat. Och barnen åt, oj så de åt. Din variant ska jag nog laga åt mig själv någon gång nu i veckan och frysa in i dagsdoser när jag äter ensam. Kokosmjölken har en liten tendens att stoppa upp viktnedgången men ja gmåste köra med den för sotterns skull, hon ska inte äta mjölkprotein. Ha en skön höstvecka!Mollalenahttps://www.blogger.com/profile/12597291847716407609noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-79127602157331320722008-08-31T11:06:00.000+03:002008-08-31T11:06:00.000+03:00Låter gott! Själv gjorde jag en potatisgratäng uta...Låter gott! Själv gjorde jag en potatisgratäng utan potatis. Med lätt brynt vitkål, lök och gul paprika. Som jag varvade i en form med en ask philadelfiaost och grädde. Saltade och pepprade. Och det var mums!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-46415011534502762542008-08-29T15:48:00.000+03:002008-08-29T15:48:00.000+03:00Kaimas: WOW! Jag är impad! Vilken hårding du är nä...Kaimas: WOW! Jag är impad! Vilken hårding du är när det gäller! Du som undrade varifrån jag fick min inspiration! =)Fisken Sveahttps://www.blogger.com/profile/13840589346198783401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-1182972605643276262008-08-29T11:16:00.000+03:002008-08-29T11:16:00.000+03:00Halloj !SEN när jag får äta mjölkprodukter igen s...Halloj !<BR/>SEN när jag får äta mjölkprodukter igen ska jag testa den!!!! Men nu får jag INTE äta sånt på ett tag, jag ska ner i nästan obefintligt med kolisar =)<BR/>Måste passa på att skåla i rödvin i helgen för sen är det finito....Maricahttps://www.blogger.com/profile/12428750911949871826noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-45605353975681887322008-08-28T22:47:00.000+03:002008-08-28T22:47:00.000+03:00Linn: Jag har också lagat blomkålsmos nån gång, me...Linn: Jag har också lagat blomkålsmos nån gång, men jag har inte riktigt fått den rätta kryddningen än...Fisken Sveahttps://www.blogger.com/profile/13840589346198783401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2744646288349316503.post-13856399652379262142008-08-28T21:41:00.000+03:002008-08-28T21:41:00.000+03:00Va gott de låter! Sådär på tal om blomkål kan ja t...Va gott de låter! Sådär på tal om blomkål kan ja tipsa om mosad sådan. Istället för potatisvarianten. Typ samma konsistens, och smakar helt okej med rätt kryddor, även för icke dietareAnonymousnoreply@blogger.com