Sidor

måndag 26 november 2018

Lunchomelett

Periodaren i mej tycker om ostomelett just nu. Ni vet, när man smälter en rejäl smörklick i stekpannan, placerar några ostskivor på smöret, låter osten börja bubbla och så häller man på två uppvispade ägg och låter allt bli en smaskig omelett! Mumsfilibabba!

onsdag 21 november 2018

Äggmjölk

När jag är ensam hemma är det sällan jag faktiskt kommer på mej med att vilja ha mat, så nu tar jag äggmjölk till lunch idag och blir glatt överraskad hur gott det är! Och när jag riktigt tänker efter är det faktiskt 6½ år sedan jag sist drack äggmjölk! Det här ska jag nog ha fler luncher! Och så kan jag luncha samtidigt som jag letar foton!

tisdag 20 november 2018

Raggmunk och stekt sidfläsk!



Såhär gott åt vi igår! Mumsfilibabba säger jag bara! Jag såg en bild på Instagram, det var Diet Doctor som hade uppdaterat, och det såg så fantastiskt gott it att det blev att testa! Jag följde faktiskt receptet utan ändringar, och det var helt perfekt! Fast det är klarr, jag bägde inte upp kålroten, den vägde 1 kg så jag tog halva,, och halloumin vägde 200 g. Nu ska jag bara översätta receptet från oz till g, livet är ju lite lättare på det viset. :) 
Originalreceptet heter "Keto rutabaga fritters with bacon".

RAGGMUNK (ca.12 st)
425 g kålrot
170 g halloumi
4 ägg
3 msk kokosmjöl
⅛ tsk gurkmeja
½ tsk lökpulver
1 tsk salt
¼ tsk svartpeppar
Smör till stekning

Riv kålroten och halloumin grovt. Blanda i alla ingredienser, låt stå och svälla en stund. Stek små plättar på medelhög värme (som när man steker biffar). 
Servera med stekt sidfläsk och lingon!