Sidor

måndag 11 september 2017

Kåldolmar!

Plötsligt händer det att jag på samma dag ser två recept och en video på hur man gör kåldolmar, it's a sign, jag vill ha kåldolmar! Jag har faktiskt gjort kåldolmar tidigare, för typ 20 år sedan.... Då tyckte jag att riset liksom förstörde hela maträtten så nu var jag så nöjd att jag helt lagligt fick skippa riset. Jag hade inte full kontroll på själva dolmeringsmomentet, men de blev dolmar! Jag följde första receptet jag öppnade då jag googlat "kåldolmar lchf", men det finns förstås en massa recept.

Apropå dolmar, i Grekland finns en maträtt som heter "dolmades", alltså "dolmar". Där är det kokta blad från vinranka ( ! ) fyllda med ris, köttfärs och eventuellt nån paprika- och tomatbit. De serveras med en citronsås som gör det hela lite smakligare... Men nej, jag tycker inte om dolmades, dels p.g.a. riset men också för att det faktiskt inte smakar så mycket...

Mmmm, det var goda dolmar det här, jag tar nog en till... Ikväll serverar jag dem med blomkålsmos!