Det är bara en enda gång som jag bakat pepparkakor à là LCHF, det kändes inte värt besväret. De blev oformliga högar mjuk pepparkaka. Goda visserligen, men mjuka. Men så igår hade Birgitta Höglund recept på nya pepparkakor på sin blogg, klart jag måste testa! Jag använde mej ändå inte av hennes recept utan den modifierade varianten som finns längre ner på sidan. Det gick rätt så bra med själva bakandet. Jag satte en hög på bakplåtspapper, plastfolie ovanpå och så kavlade jag och stansade ut pepparkakorna. Sen tog jag bara bort överloppsdegen mellan kakorna och behövde inte flytta dem och därmed missforma dem. Praktiskt! 36 pepparkakor blev det.
Bästa pepparkakorna ca.36 st
100 g smör
1 1/2 msk pepparkakskrydda (eller 1 tsk mald nejlika, 1 tsk mald kardemumma, 1 tsk mald kanel, 2 krm mald ingefära)
2 msk honung (eller annan sötning)
2 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 ägg
Smält smöret och låt det koka upp kryddorna. Låt svalna. Rör ner sötningen. Rör ner de torra ingredienserna och blanda sist i ägget. Låt svälla en halvtimme i kylskåp.
Kavla ut och ta ut pepparkakor. Grädda i 200° ca.5 minuter. Passa noga eftersom de bränns väldigt snabbt. I min ugn blev det bättre med vanlig värme, med varmluft blev det väldigt ojämnt gräddat.
Och smaken då? Pepparkaka!!! ♥