Igår när jag handlade mat måste jag le för mej själv, det var klart och tydligt en LCHF-kärra med mat. Så här exemplarisk är inte min kärra varje gång jag handlar så jag passade på att fota nu. Det är faktiskt lika när man handlar LCHF som när man handlar inte-LCHF - alla basvaror tar slut samtidigt. Nu är skåpet påfyllt igen!
Sidor
lördag 20 april 2013
torsdag 18 april 2013
Oopsies
Jag har sagt det förr och jag säger det igen - jag är periodare. Nu har jag fått pippi på oopsies och då äter jag oopsies. Jag lagar en dubbelsats som jag äter upp på 4 dagar, typ. De står sig bra i kylskåp så länge. Men, de KAN kladda fast i varandra ifall de inte är tillräckligt torra när man sätter dem i påse. Sätter man en bit bakplåts- eller smörpapper mellan bröden kladdar de inte ihop. Det gäller förstås alla bröd, t.ex. om man bakar rostbröd kan man skära i skivor färdigt, sätta papper emellan, in i plastpåse och så skjuts in i frysen! Lätt som en plätt!
Oopsies är gott med bara smör och gräddost på också! :)
söndag 14 april 2013
LCHF:vänligt mjöl
Förresten, den nya tidningen är som vanligt hur intressant och läsvärd som helst! Jättebra!
lördag 13 april 2013
Nyaste boken om LCHF!
Oopsies!
Oopsies Grundrecept
(Bilden från Lifezone´s blogg!)
kan användas till rulltårta eller som smörgås.
3 ägg (delade i vita o gula)
100g Philadelphia ost
Vispa äggvitorna hårt – väldigt hårt… så det blir helt stelt.
Vispa ihop äggulorna och philadelphiaosten. Blanda försiktigt ned äggule- och philadelphiasmeten i äggvitorna.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper i ca 6 högar. Grädde i ugn 150°C 30 min…
torsdag 11 april 2013
Det omöjliga
måndag 8 april 2013
Tydligt!
lördag 6 april 2013
Müsli
100 g hasselnötter – hackade
100 g valnötter - hackade
1 dl riven kokos
2,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön
1 dl nyponmjöl eller havtornsmjöl
1,5 dl vatten
0,5 dl kokosolja eller raps/rypsolja
(ev. kanel)
Blanda allt
Häll ut på plåt med bakplåtspapper
Rosta i 150 grader ca 15 minuter
Rör om och rosta ännu 15 minuter
Rör om å sätt tillbaka i ugnen, stäng av värmen och låt luckan stå på glänt tills ugnen är kall och myslin torr.
tisdag 2 april 2013
Påskmaten
Stifado, som varmrätt. Påsktårta (från senaste Mat & Hälsa) och pasha som efterrätt. Ägghalvor med ansjovis- /chilifyllning som förrätt. Det var så fantastiskt gott alltihopa!