Sidor

lördag 20 april 2013

I mataffären

Igår när jag handlade mat måste jag le för mej själv,  det var klart och tydligt en LCHF-kärra med mat. Så här exemplarisk är inte min kärra varje gång jag handlar så jag passade på att fota nu. Det är faktiskt lika när man handlar LCHF som när man handlar inte-LCHF - alla basvaror tar slut samtidigt. Nu är skåpet påfyllt igen!

torsdag 18 april 2013

Oopsies

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - jag är periodare. Nu har jag fått pippi på oopsies och då äter jag oopsies. Jag lagar en dubbelsats som jag äter upp på 4 dagar, typ. De står sig bra i kylskåp så länge. Men, de KAN kladda fast i varandra ifall de inte är tillräckligt torra när man sätter dem i påse. Sätter man en bit bakplåts- eller smörpapper mellan bröden kladdar de inte ihop. Det gäller förstås alla bröd, t.ex. om man bakar rostbröd kan man skära i skivor färdigt, sätta papper emellan, in i plastpåse och så skjuts in i frysen! Lätt som en plätt!
Oopsies är gott med bara smör och gräddost på också! :)

söndag 14 april 2013

LCHF:vänligt mjöl

Det är inte lätt det här med olika mjölsorter när man ska baka LCHF-bröd och sånt. I den nya Mat & Hälsa fanns den här sidan som är jättebra! Allt samlat på ett ställe!


Förresten, den nya tidningen är som vanligt hur intressant och läsvärd som helst! Jättebra!

lördag 13 april 2013

Nyaste boken om LCHF!

"LCHF för hela familjen" är Monique Forslunds bok, en fin bok med många kloka ord och många intressanta recept. Det handlar mycket om vad barn ska äta och som mormor vill jag förstås uppdateras på den fronten. Jag ska inte bli en mormor som gör barnen sockerhöga, fast den risken kanske inte är överhängande ändå heller... ;)
Hur som helst, jag har inte läst så många sidor i boken än, men Andreas Eenfeldt har skrivit förord och redan där börjar klokorden!

Himmelskt

Gravlax på oopsies är så fantastiskt gott!!!

Oopsies!

Jag kom på det häromdagen - jag vill ha oopsies! Så då ska jag fixa dem idag! Och samtidigt skriver jag inte receptet här eftersom jag fått veta att en oopsie-länk inte funkar. Oops så det kan gå!

Oopsies Grundrecept

  (Bilden från Lifezone´s blogg!)

kan användas till rulltårta eller som smörgås.

3 ägg (delade i vita o gula)
100g Philadelphia ost

Vispa äggvitorna hårt – väldigt hårt… så det blir helt stelt.
Vispa ihop äggulorna och philadelphiaosten. Blanda försiktigt ned äggule- och philadelphiasmeten i äggvitorna.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper i ca 6 högar. Grädde i ugn 150°C 30 min…

torsdag 11 april 2013

Det omöjliga

Det jag inte trodde kunde hända, det har hänt - ett baconpaket har blivit för gammalt!!! 28.03 är ganska länge sen och det förstår man om man luktar på bacon med det datumet... Nu blir det fläskpannkaka på två baconpaket och lite rökt kalkon jag hittade i frysen.  Det blir nog bra det. :)

Nyheter

Så här fin sida finns i vår lokaltidning idag!

måndag 8 april 2013

Tydligt!

Det är ingen tvekan om saken,  det måste vara en LCHF:are som ritat det här. Fast flugan förstår jag inte riktigt än. Kanske kolhydratfri?

lördag 6 april 2013

Müsli


Tina får säga vad hon vill, men alla som smakat hennes müsli har blivit överförtjusta! :) Idag tillverkade jag en egen sats, helt enligt originalreceptet, och det smakade jättegott! Jag har ännu inte ätit det med yoghurt, men det var hur gott som helst att äta som det var!

Jag vet inte var Tina hittade receptet, men här kommer det:

Tinas müsli
100 g mandel - spån eller hackad
100 g hasselnötter – hackade
100 g valnötter - hackade
1 dl riven kokos
2,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön
1 dl nyponmjöl eller havtornsmjöl
1,5 dl vatten
0,5 dl kokosolja eller raps/rypsolja
(ev. kanel)

Blanda allt
Häll ut på plåt med bakplåtspapper
Rosta i 150 grader ca 15 minuter
Rör om och rosta ännu 15 minuter
Rör om å sätt tillbaka i ugnen, stäng av värmen och låt luckan stå på glänt tills ugnen är kall och myslin torr.

tisdag 2 april 2013

Påskmaten

Stifado, som varmrätt. Påsktårta (från senaste Mat & Hälsa) och pasha som efterrätt. Ägghalvor med ansjovis- /chilifyllning som förrätt. Det var så fantastiskt gott alltihopa!