Jag snubblade igen över ett recept på facebook, och en sajt som jag helt missat tidigare! Hurra! Receptet på tryffeln var bra. Det var enkelt och gick snabbt att tillreda. Naturligtvis blev den väldigt mäktig, man behöver inte mer än en bit. Och det är ju bra!
Fettfri? |
Det skulle vara salta jordnötter enligt receptet, men eftersom min galla inte tycker om jordnötter blev det Nöttefabrikkens salta blandning av mandel,.cashew, macadamia och jordnötter. Väldigt god blandning.
Här är så receptet:
Tryffel
1 dl grädde
50 g smör
300 g mörk choklad
1 dl kvarg
1½ nötter
Koka upp smör och grädde. Bryt sönder chokladen och rör om så den smälter och du får en jämn och fin smet. Rör ner kvargen och hälften av nötterna. Häll över tryffeln i en form (då ska tryffeln skäras när den stelnat lite) eller klicka ut i små godisformar. Strö över resten av nötterna. Ställ i kylen. Ha sen inte fram tryffeln hela tiden utan ta fram den tills den ska ätas och ställ tillbaka den i kylen sen så blir alla gladare och renare om händerna!
Lidl har fått in en kvarg som innehåller i alla fall 4% fett, om det inte var ännu mer...
SvaraRaderaOj! Det måste jag komma ihåg nästa gång jag ska ha kvarg! Tack för tipset! =)
SvaraRaderatack för sidtipset! hittade massor gott där :)
SvaraRaderaVarsågod Maria! Jag tyckte också det fanns mycket gott där. =)
SvaraRaderaVad roligt att du hittade Levamedlchf.se. Vilken trevlig blogg du har ;)
SvaraRaderaTack! Då var det dubbel glädje! ;)
SvaraRadera