Leta i den här bloggen

måndag 26 juli 2010

Pajdag!


Förr var det ganska ofta jag och mina vänner hade paj-knytkalas men efter att flera av oss blivit LCHF:are har vi kommit av oss. Jag tror att det beror mest på att vi inte riktigt hittat det ultimata pajreceptet. Förrän nu... Det var Maria som testade Airams recept på pajbotten, som hon hittat i Aftonbladet, och blev helförtjust. Klart att vi måste prova! Och Maria hade rätt, det är ju så fantastiskt gott med den här botten att vi snart måste ha pajkväll igen! Vi var så snåla att jag inte hann ta en bild av oätna pajer, men det betyder ju också att det var goda pajer! ;)
Det blev en kantarell-, en champinjon-, en bacon/fetaost- och en tacopaj.

På lördag blir det pizzakväll och då ska vi testa sokeriton.fi:s pizzabotten! (Tydligen finns inte den produkten på sockerfri.com)

Grillsäsong


Jag älskar grillsäsongen! Tänk på alla som gnäller över att de går upp i vikt, suckar och säger "det är den här grillsäsongen när man äter så mycket gott"... Jasså??? Men hur är det med min grillsäsong då? Jag går ju ner i vikt istället! På semestern motionerar jag alltid mindre än någonsin, har väl inte tid... Tänk om jag inte hade grillningen då, då skulle jag ju gå upp i vikt! Som det är nu får jag verkligen frossa och äta gott! T.ex. ikväll ska jag grilla kött och halloumi som ska serveras med bl.a. tzatziki. Mums!

I fredags var det dags för sommarens största grillfest. Jag var den enda LCHF:aren av över 20 personer, och jag är säker på att jag blev lika mätt som alla andra. På bilden ser ni allt som inte skulle grillas, och där är bara en potatis-, en italiensk- och en pastasallad som jag inte skulle ha. Min zucchinisallad fanns där, liksom en tzatziki, hummus och en massa annat gott.

lördag 17 juli 2010

Våffelkalas i värmeböljan!


Det har på något sätt slagit sig till "söta" maträtter för mej nu, tycker jag. Eller ska vi säga, det är sommarmat! Då orkar jag inte koka och steka så mycket, utan det ska vara enkelt och inte så tungt. T.ex. våfflor! Jag var bjuden på tjejträff vid havet och det skulle bli våffelfest. Enkelt fixat. Jag ringde syrran och frågade hur hon hade stekt plättar med BakePro och fick receptet. Så tillredde jag en provsats på söndagkväll strax före strömmen gick! Vilken tur! Våfflorna blev jättebra så följande dag blandade jag de torra ingredienserna i en Tupperware-shaker, en grädde och 2 ägg i kylväskan och så cyklade jag iväg till tjejträffen. Där blandade jag ihop alla ingredienserna, shakade, lät stå och svälla och så - TADAAA - jättegoda våfflor!
Nästa dag kom ett önskemål om våfflor här hemma och eftersom jag inte brukar vara omöjlig blev det så. När jag stått och gräddat en stund i det 28-gradiga köket kom jag på att flytta ut våffeljärnet, så fick jag stå där och vakta järnet istället i skuggan! Skönt!
Följande dag värmde jag våfflorna i brödrosten och åt med smör på. Smaskens!
Idag tog jag den sista som botten till en stor varmsmörgås! Mums!

VÅFFLOR
3 msk BakePRo
3/4 msk fiberhusk
en nypa salt
2 ägg
1 dl grädde
1 dl vatten

Låt smeten svälla ganska länge.
Blåbären är fjolårets och upptinade i mikron. Då kommer mycket vätska ur dem och man kan bre ut lite saft som smak på våfflan. Grädden är smaksatt med pudersukrin och vaniljpulver.

måndag 5 juli 2010

Svalkande glass


När det är +27 grader både ute och inne behöver man lite svalka! Min svalka kom från glassen jag tillverkade. Jag använde igen min kära glassmaskin men glassen blev inte riktigt hård och kall idag, antagligen på den varma omgivningen... Jag använde mej av 3 äggulor, 3 dl grädde, 1 msk pudersukrin, 1 tsk vanilj och ½ dl grovhackad choklad (70% förstås). Och när jag åt av den mjuka glassen skar jag två stora jordgubbar i små bitar. Och det var förstås underbart att äta i värmen! Och tänk vilken tur att jag alltid tyckt bäst om halvsmält glass! ;)

fredag 2 juli 2010

Skvaller!


Oj, jag har ju alldeles glömt bort att skvallra en sak! Men så har jag aldrig varit speciellt bra på skvaller heller...
Jag har tjuvkikat i min systers receptbok "Bakglädje med LCHF : baka utan socker" men inte tyckt om att många recept innehåller sånt man inte vet vad det är eller inte vet var man får tag i. Nu vet jag allt! *hoppar jämfota av förtjusning* T.ex. finns "BakePro" i recepten, något jag aldrig hört talas om... Nu finns det ju på sokeriton.fi ! Och det var ju det jag skulle skvallra om, att de sålde det "under disk" fast det inte fanns i sortimentet, men nu har de ju hunnit få med det... Äsch... Och jag har det i skåpet redan! ;) Men testat har jag inte, än...
(Och så kommer du väl ihåg att du får en gratisprodukt om du beställer något från sokeriton.fi och nämner att du blivit tipsad härifrån!?!)

Bilden föreställer en underbar burk som jag fick av min syster häromdagen! I like!!!! Tack!! <3 Sen blev det ju inte heller sämre av att det är 70%:iga Fazers chokladpraliner i den!

torsdag 1 juli 2010

Midsommarmaten


Det är något speciellt med sommarmaten, det ska vara potatissallad och grillat! Det är då det är som bäst! Eller nästbäst... För vem behöver potatissallad när man kan ha zucchinisallad????
Det blev traditionsenlig midsommarbuffé, utan kolhydrater för åtminstone mej och min syster! Ölburken på bilden har vi ingenting att göra med! Däremot åt vi oss proppmätta av zucchinisallad, coleslaw, rökt lax, sillröra, gravlax, skomakarlax, senapsströmming, sill, köttbullar, sallad... Mer behövs väl inte?? Eller jo, lite torrt, vitt vin! Till kaffet åt vi chokladbollarna sen.