Sidor
▼
måndag 31 mars 2008
Helgens njutning
Av en enkel tråkig bit griskött kan man trolla fram delikatesser, och det är inte helt fel... Jag experimenterade med en kasslerbit förra veckan, men nu i helgen hade jag en grisytterfilé, och naturligtvis ska jag skriva ner receptet innan jag glömmer det!
Sveas grisgryta(för 5 vuxna)
1,2 kg grisytterfilé
1 lök
några vitlöksklyftor
några stora färska champinjoner
½ burk créme bonjour cuisine med gult lock (schalottenlök och gräslök)
1 hel Auraost
2 dl grädde
vatten
sojasås
pepparmix
salt
Skiva köttet i ca. ½-cmtjocka skivor, skär sedan skivorna i 4 bitar var. Stek bitarna så de blir fint gyllenbruna. Sätt dem i en gryta. Hacka vitlök, lök och champinjoner, bryn allt och släng i samma gryta. Häll sojasås över och smula ner osten. Blanda i cuisinen och grädden, peppra. Rör om ordentligt och fyll på med vatten så alla köttbitarna ligger i vätska. Låt puttra en stund. Salta eller sätt i mera soja om du tycker att det behövs.
Det här var en fantastisk överraskning på lördagskvällen, och jag kommer säkert att tillreda det fler gånger! Jättegott!
Nä, he gaar int
SvaraRadera:) nå nu djik e
SvaraRaderaHe jick jo! 2 gang tilåmé!!! Itt va he rokot he! =D
SvaraRaderaHmmm... kanske. Om jag lämnar bort Auraosten.;) Men gräddmängden, vilken enhet? Liter el. dl?
SvaraRaderaZafira: Det låter dumt att lämna bort Auraosten ;)men isf kan du säkert använda en färskost med vitlök eller annan trevlig smak istället! Förresten så glömde jag att jag hade hackat 3 vitlöksklyftor också som jag fräste med löken! Grädden är 2 dl!
SvaraRaderalämna bort auraosten? som att under nattvarden svälja oblaten torr om ni frågar mig...(fast det gjorde ni ju inte heller) ...granskade fiskens recept, och mmm....mina smaklökar känner sig euforiska redan utav tanken..och den där hela auraosten...aaaaah!
SvaraRadera52:an. Ja haldä hejlt me d om Auraostin, han kan man INT lämn bort!!! He e jo som ti lämn bort tchöti he! Nä, Aura e viktit! Misstänker att du har våta drömmar inatt... ;)
SvaraRaderaåhhh... hede va noo gårrgoo. såsen la sig som bomull runt lilla hjärta!
SvaraRaderaAlegni: Visst gjorde den! Ett av mina mest lyckade experiment tror jag... =)
SvaraRadera